Wie is Patrick van der Heijden?


Patrick van der Heijden werd op 25 januari 1973 geboren in Schijndel en is daar opgegroeid in een klein gezin. Bovenal is Patrick trotse papa van zijn dochtertje Stephania (2011).

Patrick ontdekte op de basisschool zijn creatieve talenten als bandparodist. Met een zelf gekopieerde audiocassette speelde hij verschillende typetjes, waaronder die van zijn grote idool André van Duin. Later zette hij zijn talenten om in videotechniek. Eerst op de HAVO met ‘Skinle Crackers’, een parodie op Animal Crackers. Daarna kwam zijn talent los bij VideoTeam Schijndel en bij de lokale televisie van Omroep Schijndel in verschillende vakdisciplines, waaronder presentator en regisseur van het wekelijkse tv-programma ‘TV-Bingo’. Via werkgevers als JNV Audiovisueel, European Communication Projects (ECP Group) en JVR audiovisual maakte hij als videotechnicus kennis met de professionele werkomgeving in de landelijke tv-studio’s van Hilversum en Aalsmeer. Dit was de plek waar zijn hartje drie keer zo snel klopte, ondanks zijn technische rol die hem toen was toegewezen.

In oktober van het jaar 2007 werd ‘zijn’ eerste speelfilm ‘Sleutje’s Spook – Het Spookslot van Schijndel’ met een Schijndelse galapremière beloond. Vanaf 2003 was Patrick als initiatiefnemer, scenarioschrijver en filmregisseur samen met driehonderd vrijwilligers (lokale acteurs, toneelregisseurs, technici, visagie, grimeurs, kledingmakers, rekwisiteurs, decormakers, etc.) actief bezig met de verfilming van de gelijknamige legende uit zijn geboorteplaats. De DVD van de film is onder andere bij VVV Schijndel verkrijgbaar en werd tijdens de kerstdagen regelmatig uitgezonden door de lokale omroep van Schijndel.

Zijn talent bracht hem op latere leeftijd naar de bacheloropleiding Leisure Management aan de NHTV in Breda. Na het behalen van het hbo-diploma deed hij aansluitend een poging om zijn Leisure Studies voort te zetten aan de Universiteit van Tilburg. Er werd gekozen om als ondernemer verder te gaan en zijn bestaande bedrijfje nieuw leven in te blazen. Met de combinatie van zijn studie en ervaring slaagde hij erin om een langzame groei te realiseren met DagjeGPS.nl, RecreatieTeam Vlagheide en Co-Media Management. Zijn bedrijfje werd een erkend en geliefd leerbedrijf voor stagiairs Marketing & Communicatie van verschillende ROC-opleidingen in de regio, voor maatschappelijke stagiairs van het Elde College en voor studenten van de NHTV in Breda. Bovendien begeleidde hij als nestor creatieve leerling-ondernemers van SintLucas in Boxtel. Vanaf oktober 2015 tot en met maart 2016 heeft hij gewerkt bij Classic Park in Boxtel. Vanaf 1 december 2018 werkt Patrick als Technical Support bij Lagotronics Projects in Venlo.

Patrick uit zijn maatschappelijke betrokkenheid door zijn lidmaatschap van verschillende organisaties, waaronder zijn vrijwilligerswerk bij Omroep Meierij.

Patrick van der Heijden is een veelzijdig en betrokken professional met veel passie en grootse ambities voor leisure, televisie, theater en cultuur. Hij blijft daarbij vooral zichzelf: realistisch, loyaal en met beide benen op de grond. Neem gerust eens contact op om gewoon ‘efkes bij te buurten’… Da mag in ’t Skèndels, Nederlands, Duits, Engels, Italiaans, Frans, Spaans en Russisch…

Bij Patrick is iedereen van harte welkom voor een goed gesprek en hij is altijd beschikbaar voor nieuwe perspectieven, trends en ontwikkelingen in leisure en media!

Graag tot ziens bij welke gelegenheid dan ook!