Wie is Patrick van der Heijden?


Patrick van der Heijden werd op 25 januari 1973 geboren in Schijndel en is daar opgegroeid in een klein gezin. Sinds 2011 is hij trotse vader van zijn dochter Stephania van der Heijden.

Patrick ontdekte op de basisschool zijn creatieve talenten als bandparodist. Met een zelf gekopieerde audiocassette speelde hij verschillende typetjes, waaronder die van zijn grote idool André van Duin. Later zette hij zijn talenten om in videotechniek. Eerst op de havo met ‘Skinle Crackers’, een parodie op Animal Crackers. Daarna kwam zijn talent los bij VideoTeam Schijndel en bij de lokale televisie van Omroep Schijndel (LOS) in verschillende vakdisciplines, waaronder presentator en regisseur van het wekelijkse live tv-programma ‘TV Bingo’, nu nog altijd te zien bij Omroep Meierij (Meierijstad). Via werkgevers als JNV Audio-Visueel, European Communication Projects en JVR audiovisual maakte hij als videotechnicus kennis met de professionele werkomgeving in de landelijke tv-studio’s van Hilversum en Aalsmeer. Dit was uiteraard de plek waar zijn hartje drie keer zo snel klopte, ondanks zijn technische rol die het lot hem toen had toegewezen.

In oktober van het jaar 2007 werd ‘zijn’ eerste speelfilm ‘Sleutje’s Spook – Het Spookslot van Schijndel’ met een lokale galapremière beloond. Vanaf 2003 was Patrick als initiatiefnemer, scenarioschrijver en filmregisseur samen met driehonderd vrijwilligers (lokale acteurs, toneelregisseurs, technici, visagie, grimeurs, kledingmakers, rekwisiteurs, decormakers, etc.) actief bezig met de verfilming van de gelijknamige legende uit zijn geboorteplaats. De DVD van de film was onder andere bij VVV Schijndel verkrijgbaar en tijdens de kerstdagen werd deze regelmatig uitgezonden door Omroep Schijndel (LOS).

Zijn talent bracht hem op latere leeftijd naar de bacheloropleiding Leisure Management aan de NHTV in Breda. Na het behalen van het hbo-diploma deed hij aansluitend een poging om zijn Leisure Studies voort te zetten aan de Universiteit van Tilburg. Er werd gekozen om als ondernemer verder te gaan en zijn eigen bedrijfje nieuw leven in te blazen. Met de combinatie van zijn studie en ervaring slaagde hij erin om een langzame groei te realiseren met de activiteiten van DagjeGPS.nl – RecreatieTeam Vlagheide en Co-Media Management. Zijn bedrijfje werd een erkend en geliefd leerbedrijf voor stagiairs Marketing & Communicatie van verschillende ROC-opleidingen in de regio, voor maatschappelijke stagiairs van het Elde College en voor studenten van de NHTV in Breda. Bovendien begeleidde hij als nestor creatieve leerling-ondernemers van SintLucas in Boxtel. Vanaf oktober 2015 tot en met maart 2016 heeft hij gewerkt bij Classic Park in Boxtel. In de lente en zomer van 2018 toonde hij zijn talent als verkoper bij De Wit Schijndel. Vanaf 1 december 2018 werkte Patrick als Technical Support en later als Marketing & Sales Support bij Lagotronics Projects in Venlo. Vanaf eind 2019 kon hij zijn hoofd net boven water houden met dagelijkse werkzaamheden voor Attractiepark Toverland. Op 02-02-2020 nam hij het beheerdersstokje over van Het-UITstapje.nl, hét online platform voor ruim 500 aanbieders van kleinschalige activiteiten en accommodaties in Brabant én Limburg. In 2021 ontdekte hij een nieuwe rol als (pedagogisch) conciërge in het voortgezet onderwijs, eerst in Schijndel, daarna een schooljaar in Helmond en nu (2023-…) in Veghel.

Patrick uit zijn maatschappelijke betrokkenheid door zijn lidmaatschap van verschillende organisaties, waaronder zijn vrijwilligerswerk als allround tv-programmamaker bij Omroep Meierij. In een recent verleden was hij bestuurslid bij de recreatieplatforms Bourgondisch Actief, Coöperatie Aa-Land, Vereniging Vlagheide en maar liefst acht jaar bij Stichting Koeveringse molen.

Patrick van der Heijden is een veelzijdig en betrokken professional met veel passie en grootse ambities voor leisure, televisie, theater, cultuur en amusement. Hij blijft daarbij vooral zichzelf: liefdevol, eerlijk, realistisch, loyaal en met beide benen op de grond. Neem gerust contact met hem op om ‘efkes gezellig bij te buurten’… Da(t) kan gewoon in ’t Skèndels, Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans én zelfs Russisch.

Bij Patrick is iedereen van harte welkom voor een goed gesprek en hij is altijd beschikbaar voor nieuwe perspectieven, trends en ontwikkelingen in communicatie, marketing, media, leisure én amusement!

Graag tot ziens bij welke gelegenheid dan ook!